Onderhoud hoogglans salontafel

We gaan in deze blog kort behandelen, tips geven hoe je het beste een hoogglans salontafel kunt behandelen, zodat de salontafel langer mooi zal blijven.

Een hoogglans salontafel heeft een strakke moderne slijlvolle uitstraling en geeft in je woonkamer een trendy sfeer. We moeten er natuurlijk wel bij zeggen dat dit op persoonlijke smaken gaat, de een kan het mooi vinden en de ander vind het maar niets. Maar er vanuit gaande dat je een mooie hoogglans salontafel in je woonkamer hebt staan moet deze ook met beleid worden behandeld en goed worden onderhouden. Wit en zwart zijn de meest voorkomende hoogglans kleuren en designs voor de salontafel en andere meubels.

hoogglans salontafel onderhoud

Over het algemeen is de basis van de hooglans salontafel gemaakt van Mdf hout, Medium-Density Fibreboard of MDF is geperst houten board met een middelharde dichtheid. MDF is geen merknaam, maar een soortnaam. De gedroogde houtvezels zijn door middel van harsen met elkaar verbonden, en is afgewerkt met een hoogwaardige hoogglans laklaag. Deze laag is een krasbestendige en sterke laklaag. De laag kan natuurlijk wel beschadigen als je er scherpe voorwerpen langs of overheen haalt, dit is dus meteen een waarschuwing. Het is verstandig om onderzetters te gebruiken als je kopjes, glazen op de tafel wilt zetten, ook dit voorkomt vlekken en krassen. Het is verstandig om te trachten de salontafel niet in directe zonlicht te plaatsen waar de salontafel langdurig in zal staan, dit zal verkleuring geven. Het schoonmaken van de hoogglans salontafel is vrij makkelijk en snel te doen. De zachte droge microvezel doek kan daarvoor het beste worden gebruikt.

Eerst wat afnemen met een vochtige zachte microvezel doek en daarna met de droge doek over de salontafel gaan voor het beste glanzende resultaat.

Shine & Fix onderhoudEr is ook een onderhoudsmiddel van Shine & Fix van het merk Oranje furniture care, deze is ideaal voor het onderhoud van je hoogglans salontafel en andere hoogglans meubels. Deze geeft verzorgt, bescherming en camoufleert de lichte gebruikers sporen en krasjes en geeft daarbij als de laklaag wat doffer is geworden zijn oorspronkelijke hoogglans effect weer terug.

Behandel de salontafel met de hoogglans polish, je brengt het aan op een dronge zachte microvezel doek en wrijft hiermee je hoogglans salontafel of andere meubels egaal in met een draaiende beweging. Laten drogen en daarna met een zachte droge microvezel doek kun je het zachtjes uitwrijven totdat je een streekloos hoogglans effect krijgt. Dit was een voorbeeldje van hoe je het beste met je hoogglans salontafel om kan gaan hoe je het beste het onderhoud kan doen en wat te doen met doffe of licht beschadigde plekken. Dit is natuurlijk ook voor andere hoogglans meubelen geschikt.