Salontafel of salonkrukjes?

Als je goed in de interieur bladen kijkt valt het op dat er veel mogelijkheden zijn om je salontafel uit te kiezen.
Ga je voor een degelijke ‘standaard’ model of ga je voor een niet doorsnee model. De modellen en maten variëren gelukkig net zo veel als onze verschillende smaken en voorkeuren.

salontafels of krukjes

Er is de laatste tijd veel te zien in het zogenaamde steigerhout, ook hier zijn er verschillende maten en modellen voor te vinden. Maar het moet je natuurlijk wel aanspreken en passen in je interieur.
Zo is het eiken hout in de verschillende kleur schakeringen, bewerkt of gewoon nog steeds favoriet bij veel mensen.
Het eikenhout is zeker degelijk te noemen en kunnen goed gecombineerd worden in veel soorten interieur. De modellen variëren van het klassieke tot de strakkere salontafels.

Wat dacht je van de robuuste ‘blokken’ hout, die een leuk rustiek effect geven in je woonkamer.
Ze zijn er in verschillende soorten hout, vormen en kleuren.
Ook zal je de massief houten salontafel tegen kunnen komen in gelakte witte variant, ook worden ze gecombineerd met een stijlvol setje poten of een onderkant van gepoederd staal of rvs.

voorbeelden salontafelsDe gelakte variant salontafel zijn er ook in vele soorten modelletjes en verschillende kleuren ook in combinatie met rvs en houtsoorten.
Over het algemeen zijn deze tafels gemaakt van mdf en daaroverheen een beschermende slijtvaste laklaag.
Veel van de houten materialen worden gecombineerd met de ‘aardse’ materialen, zoals stenen, staal en ijzer (zijn maar een aantal voorbeelden) deze zijn natuurlijk wel bewerkt zodat ze goed voor de salontafel geschikt zijn.
We hebben wat foto’s bij dit artikeltje geplaatst zodat je een idee krijgt wat voor salontafels er te krijen zijn. Misschien krijg je daardoor een heel ander goed idee over wat je in je woonkamer wil hebben.
Wat je ook steeds meer ziet is de ‘vintage’ look, ook bij de salontafel terug te vinden en ook kan dit heel mooi staan in je woonkamer. Vintage gecombineerd met nieuw ????oude look salontafels

Ook kan je zelf een salontafel creëren van kratjes, de zogenaamde oude sinaasappelkistjes bij elkaar zetten, misschien een kleurtje geven of gewoon puur zoals ze zijn. Het is zeker goedkoop en origineel.

Wat misschien beter is de kistjes gebruiken als tijdschriftenbakje, voor mij meer functioneler. Wat te denken van krukjes die gebruikt worden als salontafel.. Een aantal krukjes bij elkaar geven op zich een leuk effect als salontafel, ook hier kan er gespeeld worden met groffe krukjes en de kleuren. Maar onze voorkeur gaat toch uit naar de zogenaamde ‘standaard’ salontafel die je in je woonkamer plaatst
Het ligt altijd aan je eigen smaak en voorkeur van het moment en wat niet onbelangrijk wat er in je interieur past en gecombineerd kan worden.
Kijk naar de mogelijkheden, gekkigheden, misschien wel mogelijkheden die je nog niet had bekeken…… Succes!!

voorbeelden salontafel modellen