Wat is de meest ideale maat voor een Salontafel in je woonkamer?

Antwoord op deze vraag is heel erg breed, daar bedoelen we mee dat je smaak en natuurlijk de grootte en indeling van je woonkamer daar ook een belangrijke rol in mee speelt.

De gemiddelde maat voor rechthoekige salontafel ligt rond de 140/120 cm x 60/80cm dit zijn de meest voorkomende maten. Waarom deze maat als standaard word gezien is heel simpel omdat met er van uit gaat dat bij de meeste woonkamers de salontafel voor de bank zal worden neergezet en dan moet er ook nog ruimte tussen zitten om te lopen. Vierkante salontafels zijn meestal 75/85cm x 75/85 ook dit heeft te maken met je zitruimte rondom de zitbank.
Alles heeft te maken met de ruimte tussen de bank en de salontafel, tussen deze ruimte moet immers genoeg ruimte zitten op te lopen. Maar de salontafel moet natuurlijk ook weer niet te ver van de zitbank staan omdat het erg onhandig is als je een kopje koffie wil pakken eerst moet opstaan om het kopje van je tafel te pakken. Nee, dat willen we allemaal zeker niet als je lekker relaxed op je bank zit.

woonkamer indeling

De ideale maat voor de ruimte tussen de bank en de salontafel is gemiddeld, we zeggen gemiddeld omdat dit bij iedereen verschillend kan zijn, tussen de 35 cm en 55 cm. Natuurlijk kan je het ruimer opzetten maar dan heb je weer het minder comfortabele gevoel als je iets van de tafel wil pakken of terug zetten. Als je in de meeste woonkamers kijkt zal je zien dat deze gemiddelde maat het meeste voorkomt. Houd er ook rekening mee dat sommige salontafels een opberggedeelte hebben die kan open gaan door middel van een kastje of een lade, deze heeft de ruimte nodig om gewoon open te gaan zonder ergens tegenaan te komen. Het blijft allemaal een persoonlijke smaak en heeft allemaal te maken met je persoonlijk indeling van je woonkamer en de maten van je meubels.
Salontafels
Houd dus bij aanschaf van een nieuwe salontafel rekening met de ruimte tussen de bank en de salontafel dat is wat zeker waar over nagedacht moet worden. Zodat je achteraf niet komt te zitten met een te kleine ruimte tussen de zitbank of juist een te ruime ruimte. Succes met het uitzoeken van je nieuwe Salontafel.

Living indeling

Lees ook eens Salontafel of Salonkrukjes of Onderhoud van je hoogglans Salontafel